Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Desktop RM Ecoquiet mATX - Celeron G530T Sandy Bridge, 2GB DDR3, 160GB HDD SATA, DVD-RW, Windows 7 Home Premium

Calculatorul desktop RM Ecoquiet 210 a fost proictat pentru a fi foarte eficient si silentios. Configuratia, care se bazeaza pe procesorul LGA 1155 Sandy Bridge Celeron G530T (1604 puncte Passmark), nu mai este disponibila in magazine Retail, ci numai second hand sau refurbished, deoarece de atunci Intel a lansat generatiile Ivy Bridge, Haswell, Broadwell si Skylake, din care numai Haswell, Broadwell si Skylake sunt disponibile nou.

Cu toate astea merita sa cumparam si sa utilizam un asemenea calcualtor, deoarece vine cu 2GB DDR3 (upgradabil la 8GB cu componente noi, la pret bun), hard disk SATA 160GB (upgradabil cu orice unitate HDD, SSD, SSHD) si licenta Windows 7 Home Premium, care nu mai este vanduta separat.
Placa de baza are format mini-ITX, ceea ce inseamna ca avem la dispozitie un singur slot PCI-Express x16 si 2 sloturi de memorie DDR3. Carcasa insa suporta si placi de baza mATX, daca dorim sa facem un upgrade in viitor.

Fara schimbarea placii de baza (si al sursei) in slotul de expansiune putem instala o plac de retea, TV-tuner, placa de sunet, controler RAID ...etc. sau o placa video low profile low power, adica cu inaltime redusa si consum de energie sub 75W (disponibil prin slotul PCI-Express x16.

Cea mai puternica placa low profile, care se incadreaza si in limitarile de energie, este placa Gigabyte Geforce GTX 750Ti cu 2GB memorie GDDR5:


Pachetul Retail include si panoul de montare low profile din spate, fara care nu putem fixa placa in carcasa desktopului RM Ecoquiet 210.

Placa cea mai ieftina ar fi Sapphire AMD Radeon R5 230 1GB 64bit, care foloseste foarte putina energie si nu are nevoie de racire activa.


Desi nu prea ruleaza jocuri noi, personal as alege placa mai ieftina, deoarece pentru aplicatii de tip Office si WEB este suficienta, permitandu-ti sa conectezi total 4 monitoare Full HD (2 la placa on-board Intel + 2 la placa AMD) sau chiar unul Ultra HD 4K prin portul HDMI (la 30Hz).

Deoarece vorbim despre un sistem desktop folosit, recomand inlocuirea ventilatorului de pe procesor, daca acesta face prea mult zgomot. In mod normal (daca ventilatorul nu este prea uzat) cu procesorul Sandy Bridge Celeron G530T sistemul trebuie sa fie foarte silentios, chiar si sub sarcina maxima, cand procesorul atinge un consum de numai 35W (fiind din categoria "T"). Recomand orice ventilator silentios sau orice cooler cu ventilator PWM, care incape in carcasa... chiar si varianta Intel Stock, care vine cu procesoarele 53-88W si se arunca de obicei. Pentru un procesor de 35W insa este perfect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca