Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Laptop pentru content creation la 2000Lei

Regula probabil cea mai importanta la cumpararea unui telefon, tableta, desktop sau laptop este sa nu cheltuim intregul buget pe gadgetul principal, deoarece in 99% din cazuri avem nevoie de accesorii sau componente aditionale, cu care dublam sau triplam utilitatea gadgetului.

Inca multe laptopuri vin cu ecran HD (1366 x 768), insa pentru editare foto/video sau chiar text, avem nevoie de cel putin rezolutia Full HD 1920 x 1080, pentru a putea avea mai multe aplicatii deschise sau macar toolbar-uri langa continutul editat.

Cel mai ieftin laptop care incepe sa coraspunda cerintelor mentionate mai sus, este laptopul Acer Aspire ES1-571-39Y7, dotat cu procesor Core i3-5005U Broadwell 14nm, ecran Full HD 15.6", procesor grafic integrat Intel HD Graphics 5500 si unitate de stocare SSD. (2887 puncte Passmark si 625 puncte 3DMark 2013 - Fire Strike Standard 1920x1080).


Acest laptop costa intre 1500 si 2000Lei, deci daca prinzi o promotie, iti raman 500 lei din buget pentru a imbunatati aspectele importante:
  1. memoria de sistem consta intr-un singur modul de 4GB, deci pentru a activa modul dual channel, practic dubland viteza de transfer, trebuie sa instalam inca un modul de cel putin 4GB, care costa cel mult 100Lei. Personal as opta pentru un modul de 8GB, pentru ca este la un pret foarte bun si niciodata nu strica sa ai memorie libera. (NOTA: la procesoare din categoria "U" putem instala exclusiv module DDR3 1.35V la Sandy Bridge/Ivy Bridge/Haswell/Broadwell sau DDR4 1.2V la Skylake)
  2. pentru editare video o sa ai nevoie de spatiu aditional (daca lucrezi cu mult material), cel mai probabil de un HDD laptop clasic de 1TB, sau de viteza suplimentara sub forma unui SSD ... oricare instalat in locul unitatii optice intr-un adaptor HDD Caddy ODD to HDD 2.5" si/sau intr-un rack extern, conectat la usb 3.0.
  3. practic orice faci pe un calculator, nu poate lipsi un mouse optic foarte precis (si/sau o tableta grafica pentru design grafic, care insa este o investitie de peste 1000Lei). Recomand mouse-uri wireless de la producatorii Logitech si Microsoft de la ~40Lei sau din categoria scumpa Razer, Logitehc, Asus ...etc.
SISTEMUL DE OPERARE

Daca alegi un laptop PC, aproape 100% sigur vei folosi o versiune de Windows, care te poate costa cel putin 500 Lei Retail. Pentru cei, care nu vor suport telefonic de la Micorsoft si nu vor sa muta licenta de Windows pe un alt calculator, exista piata secundara al licentelor de tip OEM. De exemplu pe marketplace-ul de software Kinguin.net o licenta Windows 10 Pro OEM 32/64bit se vinde la aproximativ 120Lei (in loc de 800Lei Retail).

Marketplace-ul Kinguin.net vinde licente de jocuri si software verificate. Dupa plasarea si plata comenzii in cateva minute primesti prin e-mail codul (sticker original, scanat) si instructiuni pentru descarcarea jocului/softului.

In legatura cu acest Kinguin.net s-au incheiat recent 2 procese importante. Unul a condamnat vanzatorii, care vindeau licente piratate/furate, si de atunci poti fi 99.99% sigur ca primesti licente originale, vandute o singura data, unei singure persoane. AL DOILEA PROCES a fost incheiat in SUA, unde s-a stabilit ca intradevar este 100% legal acest tip de marketplace secundar, non-retail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca