Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Tesla - proiectul secret "Roadrunner"

Multi oameni stiu deja despre masinile electrice Tesla, unii stiu chiar faptul ca bateriile sunt facute de Panasonic in Japonia (pentru Model S si X) si in Giga Nevada (Pentru Model 3 si Y)... insa putini stiu ca in tot acest timp, de cand exista Tesla (~2003), o echipa mica de cercetatori lucreaza la o tehnologie de baterii revolutionara, care va fi produsa de Tesla, pentru vehiculele electrice, care necesita baterii de 200-800kWh.


Aceasta prezentare a fost pregatita pentru "ziua bateriei", care va fi organizata peste cateva saptamani la fabrica de acoperisuri solare Giga New York.

Cum se vede pe slide-ul de mai sus, technologia a ajuns la densitatea de 300Wh/kg, ceea ce inseamna ca bateria Model 3/Y de 75kWh poate fi construita in spatiu mai mic si doar 225kg (+carcasa) in loc de arhitectura curenta, cu celule Panasonic, care cantareaste ~450kg (cu carcasa).


Deasemenea putem conclude ca pretul acestor celule este sub 150USD/kWh, dar peste 100USD/kWh ... deci nu-mi este clar daca Tesla vrea sa produca aceasta baterie, sau inca vor sa astepte imbunatatiri.

Daca incep sa produca baterii acum, cu aceasta tehnologie, care este deja in stadiu de productie pilot (cantitate foarte limitata, doar pentru testare), atunci capacitatea bateriilor in vehicule Tesla va creste cu aproximativ 20%, iar pretul total cel mai probabil va ramane la fel. 🤔🤔🤔

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca