Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Solutie pentru laptopurile cu doar 32GB stocare interna - DIY

Anul trecut Microsoft a lansat niste update-uri pentru Windows 10, care nu mai incap pe unitatile de stocare eMMC de 32GB (care in realitate au doar 28GB formatati). Multe laptopuri au cel putin un slot M.2 pentru inca un SSD, care rezolva problema, insa am gasit o solutie si pentru laptopurile fara aceasta posibilitate.


Asa arata un laptop foarte ieftin, Acer ES1-131 cu 2GB DDR3, Intel Celeron Dual Core, 32GB eMMC. Cum puteti vedea carcasa laptopului are loc liber pentru hard disk 2.5" de laptop normal sau SSD, DAR lipseste mufa SATA la care ar trebui conectat.


Solutia mea implica sacrificarea unui port USB, hard disk rack 2.5" extern si un SSD ieftin 2.5" ...  toate produsele mentionate, inclusiv laptopul, isi vor pierde garantia, deoarece totul trebuie dezmembrat si cositorit.


In functie de viteza dorita, putem alege sa conectam SSD-ul la portul USB 2.0 la ~30MB/s sau la portul USB 3.0, care va atinge chiar si ~200MB/s, daca celelalte componente permit acest lucru. Personal cred ca laptopurile ieftine o sa mearga foarte bine si prin portul USB 2.0. Daca alegi sa folosesti portul USB 2.0, atunci rackul extern va costa doar ~20RON si lipirea firelor va fi mai simpla. Varianta USB 3.0 este mai grea si rackul costa cel putin 50RON.


Asa arata adaptorul USB 2.0 la SATA din rackul 2.5" ieftin. Daca ai loc in laptop pentru mufa USB, atunci poti pastra mufele, altfel va trebui sa lipesti firele USB la baza mufei pe placa.

Daca desfaci un SSD simplu, vei realiza ca modelele de 120-480GB au mai mult gol inauntru, deci daca scoti placa SSD din carcasa, o sa incapa intr-un slot 2.5" impreuna cu adaptorul SATA - USB si mufa cablului.


In final interiorul laptopului va arata cam asa (imagine editata, evident):


Si binenteles va trebui sa lipesti ceva in exterior pe portul USB 2.0, pentru a nu introduce nimic accidental. 👍👍👍 Portul USB 3.0 va ramane liber pentru tot feluri de accesorii. 👍👍👍


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca