Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Atentie la laptopuri cu numai 32GB eMMC stocare interna!!!

Intentia a fost buna, producatorii de laptopuri au vrut sa reduca pretul laptopurilor ieftine prin eliminarea unor componente ... care ... nu in toate cazurile sunt necesare. 
Asa au lansat pe piata multe laptopuri ieftine cu procesoare Intel Dual Core, 4GB memorie si stocare interna de 32GB. 


Majoritatea acestor laptopuri sunt foarte impresionante, ca nJoy 13.3" Aerial, cu ecran Full HD 13" IPS si dimensiuni foarte mici ... cu Windows 10 ... si aici este problema. La jumatatea anului trecut Microsoft a lansat niste update-uri, care nu mai permit updatarea pe unitati de stocare mici, mai ales daca ai si 1-2 aplicatii instalate... deci ... Linux poate fi o solutie... dar ...

Daca ai un asemenea laptop nu te panica inca, deoarece este posibil sa aiba un slot M.2 intern pentru un SSD suplientar. In functie de noroc, acest slot poate avea lungime medie, mica sau mare ... si va limita capacitatea maxima ce poti instala la pret rezonabil.


Vestea buna este ca laptopul va fi functional, dupa ce muti Windows-ul pe noul SSD de cel putin 64GB (disponibil si pentru cel mai mic slot M.2) ... iar daca mai ai nevoie de spatiu, poti folosi un card microSD de 64-256GB, care deasemenea este disponibil la pret rezonabil.
NOTA: sistemul de operare de obicei nu poate fi instalat pe card de memorie

Personal am avut placerea de a reinstala windows-ul pe un laptop Kiano 14 Elegance, care insa are un SSD de 120GB deja instalat, pe langa stocarea 32GB eMMC... deci treaba a fost cat se poate de simpla. Am facut un stick de instalare Windows 10, cu care am reformatat SSD-ul mare si l-am instalat, fara sa ceare numar de serie sau ceva ... daca am inteles bine, licenta Microsoft este salvata mai nou in BIOS.

Cumpara-l acum de la eMAG
Daca ai un asemenea laptop, de obicei au un capac mic deasupra slotului M.2, tinut de un singur surub, deci este foarte usor de instalat un SSD nou sau mai mare. In cel mai rau caz va trebui sa indepartezi fundul laptopului, ceea ce deasemenea trebuie sa fie usor la laptopuri non-Apple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca