Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Cel mai ieftin calculator pentru aplicatii de tip Office

Majoritatea clientilor prefera sa cumpere ceva ultraieftin de pe Facebook Marketplace, OLX.ro, Piata AZ ...etc... sau un laptop ieftin nou, fara sa considere magazinele second hand, care de obicei au preturi putin mai mari decat piata gri, dar ofera garantie si suport.


Am cumparat deja cateva calculatoare si monitoare de la Citgrup, toate functioneaza si azi, cu exceptia unui monitor ultraieftin, care a sosit mort si a fost schimbat in 7 zile, transport pe cheltuiala lor.

Aceasta firma romaneasca are cateva orferte PC foarte bune, fara memorie si hard disk, ceea ce este perfect in epoca SSD-urilor ultrarapide.

HP Compaq Elite 8000

Calculatorul ultracompact HP Compaq Elite 8000 vine cu sursa, placa de baza, procesor Intel Core 2 Duo E8400 si unitate optica DVD-RW la doar 130Lei cu TVA (valabil 23. Iulie 2019).

Trebuie sa mai adaugi 4GB memorie DDR3 SODIMM (memorie laptop), preferabil 2 x 2GB pentru a activa modul Dual Channel, si un SSD de 240GB la 125Lei.

Acest PC nu are sloturi de expansiune, fiind atat de mic, insa ofera 6 + 4 porturi USB 2.0, Gigabit LAN, 2 porturi PS2 (mouse+keyboard), mufe 3.5mm audio, DisplayPort si VGA analog.

Mai adaugi un monitor 19" business class la 130Lei si KIT tastatura + mouse la 30Lei.

Pana aici ai cumparat toate componentele hardware la ~540Lei ... si mai necesita un incarcator/sursa external de 19.5V originala sau universala la ~50 lei, capabila de cel putin 90W. Nu este solutia ideala, dar macar nu vei avea un ventilator in plus, facand galagie.

Daca calculatorul va fi folosit numai in browser web si/sau cu pachet Office gratuit ca LibraOffice, atunci poti folosi un sistem de operare gratuit ca UBUNTU.

Daca calculatorul va fi folosit cu aplicatii Microsoft, Adobe...etc. platite, atunci va trebui sa-ti cumperi o licenta Windows 10, de la 50 lei... si licentele pentru softurile folosite...

LONG STORY SHORT aceasta solutie ieftina iti va permite sa-ti echipezi biroul cu toate necesare pentru activitati non-CAD. SSD-ul ultrarapid in calculatorul mic, cu Windows 10/UBUNTU, monitor business class si tastatura mare iti ofera productivitate mai buna decat un laptop ieftin, nou.... care de obicei are si un ventilator foarte enervant aproape de utilizator...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca