Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Zvonuri despre schimbari majore la Tesla

Analistii nu au inteles de ce Musk a declarat recent ca nu stie unde va fi construit Model Y, la fabrica din Fremont sau la Gigafactory 1... cu totii am crezut ca ambele locatii sunt pline, dar ... Acum stim care e situatia, pregatirile sunt in desfasurare inca din ianuarie-februarie!


In fabrica din Fremont acum sunt 3 linii de productie Model 3, o linie Model S si una de Model X, insa numai o singura linie Model 3 este optimizata cam la maxim... restul e cam varza, din punct de vedere al utilizarii de spatiu si resurse.

Asadar Tesla a inceput deja sa combine liniile de productie Model S si Model X, care au multe componente comune, in afara de sasiu binenteles, ceea ce inseamna ca vor elibera cam 30% din spatiul ocupat initial.

Primele 2 linii de productie Model 3 cel mai probabil vor fi desfiintate complet, deoarece au fost construite in graba, folosind masineriile deja comandate ~gresit. In locul acestor doua linii (+ 30% din spatiul liniilor Model S/X) cel mai probabil vor construi o linie optimizata Model Y si una Model 3 ... cu eficienta mai mare decat al liniei de productie Model 3 "din cort", care este cea mai eficienta pana acum.


O asemenea situatie (4 linii de productie: S/X + 3 + 3 + Y) poate dura chiar si pana la sfarsitul anului 2020, deoarece este previzibil ca nu vor avea baterii suficiente pentru mai multe linii de productie... din pacate.

Conform unor "surse anonime credibile" Tesla are planurile pregatite pentru aceasta mutare inca de la sfarsitul anului 2018, deci dupa schimbarea motorului si suspensiei din Model S si X, vor folosi acesta reorganizare pentru a schimba interiorul masinilor cu una similara cu Model 3, dar mai premium. Acelasi surse neoficiale au mai declarat ca Model X si S vor primi baterii mai mari, care vor oferi o autonomie de 400 mile lui Model S in loc de 370. Din pacate din aceste cifre nu putem deduce exact cum vor atinge acest scop. Este posibil ca pur si simplu au rearanjat celulele vechi 18650, obtinand loc suficient pentru inca 10-15kWh capacitate.


Cum ziceam, inca nu stim daca vor folosi celule 18650 din Japonia sau pe cele facute in Gigafactory 1, teoretic oricare varianta este posibila. Au circulat zvonuri si despre conversia unor linii de productie Panasonic 18650 din Japonia, in linii de 2070 (facute in acest moment exclusiv in Gigafactory 1 pentru Tesla Model3/Powerwall/Powerpack) ... dar nici asta nu ar insemna neaparat ca vor fi folosite in Model S/X ... deoarece si pentru Model Y, care va avea baterii identice cu Model 3, au nevoie de capacitate de productie marita.

Long story short, zvonurile mai spun ca schimbarile vor fi facute pana in Septembrie 2019, deci pana atunci vom afla exact ce - si cum au facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca