Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Nu mai cumparati memorii USB!

In ultimii ani capacitatea unitatilor de stocare a crescut foarte mult. A crescut si fiabilitatea, insa nu in toate sectoarele.


Cipurile de memorie NAND flash cand ies din fabrica, sunt categorizate in functie de calitate. Cele mai bune cipuri vor fi instalate in produse scumpe (telefoane, tablete, televizoare...etc...). Cipurile putin mai slabe ajung in SSD-uri si carduri de memorie, timp ce cipurile cele mai slabe ajung in "memorii USB" si in carduri de memorie foarte ieftine.

Long story short, daca nu te deranjeaza marimea fizica al unui SSD, atunci foloseste-l intr-un hard disk rack extern, in loc de stickuri!

Produsul din stanga este un adaptor mai simplu si mai mic, care iti permite sa conectezi orice hard disk de laptop SATA sau SSD SATA la un port USB 2.0/3.0. Astfel poti folosi mai multe SSD-uri cu acelasi adaptor, se pot schimba cu usurinta. Il poti cumpara aici la aproximativ 40RON.

Rackul extern din mijlocul pozei se poate folosi in acelasi conditii, insa este putin mai greu sa schimbi SSD-ul, deoarece trebuie sa-l deschizi pentru asta. Il poti cumpara aici la aproximativ 50 Lei.

SSD-urile sunt foarte ieftine, cel din imagine este de 120GB si costa <100RON ... sau o oferta si mai buna este 240GB la <160RON.



Avantajul SSD-urilor este ca au spatiu de rezerva, cu care pot inlocui sectoare defecte, care pot aparea in timp. Functia SMART permite monitorizarea sanatatii si daca toate sectoarele de rezerva au fost folosite, unitatea intra in mod "read only" si poti copia toate datele in siguranta*.

In general SSD-urile suporta scrieri de cel putin 40TB (pentru fiecare 120GB capacitate) la viteze de cel putin 50MB/s si citiri nelimitate la cel putin 300MB/s.

*NOTA: in foarte putine cazuri se poate defecta controlerul, iar atunci ai nevoie de un specialist pentru a recupera datele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca