Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Cum pregatim garajul pentru Tesla Model 3?

Scepticii, adica persoane care nu prea inteleg cum functioneaza o masina electrica, vorbesc mereu de lipsa infrastructurii de incarcare si timpul lung de alimentare ... in principiu ingrijorari valide, deci iata pasii de urmat pentru a pregati garajul pentru masina ta electrica:

Pasul 1: cheama un tehnician/electrician calificat pentru a verifica priza din garaj.
Pasul 2: intreaba-l daca priza suporta 10, 16 sau 32 Amperi
Pasul 3: gata, plateste-l!


Incarcator Tesla cu mufa Schuko

In functie de raspuns, vei putea incarca masina electrica cu 2kW, 3.5kW sau 7kW ... ceea ce inseamna ca vei incarca o masina electrica cu baterie 80kWh (Tesla Model 3 Long Range/Dual Motor/Performance) de la 20% la 80% in aproximativ 40 ore, 20 ore sau 10 ore.


Pretul energiei electrice in acest moment este in jur de 65Bani/kWh cu TVA, deci vei plati cam 33 lei pentru o incarcare de 50kWh, suficienta pentru cel putin 200km sau pana la 400km in cel mai bun caz.



Deocamdata in Romania sunt destul de putine statii de incarcare AC si DC, insa in viitor cel mai probabil companiile mari vor urma exemplul Kaufland, adica vor instala in parcari grupuri de 2 statii de incarcare rapida cu plata si 1-2 mufe 7kW, care pot fi folosite gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca