In screenshot se vede modelul procesorului, Intel Core i3-8300, cat si numarul thread-urilor detectat de Windows 10. Deasemenea se vede si frecventa maxima, insa acesta se poate schimba pana la lansarea procesoarelor pe piata, fie in jos fie in sus.
Desi inca nu este confirmat oficial, stim deja ce ne-a pregatit Intel in urmatoarea generatie de procesoare mainstream, cu placi de baza noi:
- Core i7 cu 6 nuclee + HyperThreading
- Core i5 cu 6 nuclee, fara HT
- Core i3 cu 4 nuclee + HyperThreading
Aceasta saritura in numarul de nuclee la procesoarele Core i3 schimba ecuatia, deoarece procesoarele superioare Core i5 si i7 nu o sa mai aiba de 2x mai multe nuclee, ca in 7 generatii precedente, ci doar cu 50% mai multe. Din pacate o consecinta inevitabila va fi si o scumpire destul de semnificativa, insa aceste procesoare Core i3 vor oferi performante similare cu Core i7 din generatiile precedente, minus TurboBoost.
Din punctul meu de vedere, va fi mai interesant ce va face Intel cu categoriile Celeron si Pentium, care au suferit o singura modificare semnificativa in generatia Kaby Lake, cand cateva Pentium-uri au primit HyperThreading. Inainte de Kaby Lake toate pentiumurile si Celeronurile au avut doar 2 nuclee simple, cu multe tehnologii Intel dezactivate.
In ceea ce priveste performanta Intel, comparata cu AMD, este de asteptat ca noile procesoare Core i3, cat si Core i5, vor depasi performanta RyZen 3 1300X si RyZen 5 1600, insa nu cu mult si nu in toate situatiile. Cam acelasi lucru se va intampla in batalia RyZen 7 si Core i7.
Succesul noilor procesoare Intel depinde de data lansarii, cat si de preturi. Daca iarasi Core i3 va costa peste 800Lei, i5 peste 1200, iar i7 peste 1600, atunci AMD poate continua sa cucereasca piata cu generatia actuala RyZen, cat si cu generatia urmatoare, care -dupa parerea mea- va fi lansata candva dupa lansarea Intel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
nu sunt de acord, fiindca