Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

RCS-RDS ofera internet de 500/1000MBPS la 49/59 Lei

Dupa ce Romtelecom Clicknet a ajuns la viteze de maxim 100Mbps/30Mbps (down/up) si UPC Romania a lansat un abonament de internet 200Mbps/6Mbps (down/up), a venit randul companiei RCS-RDS sa-si imbunatateasca oferta.


In poza de mai sus vedeti una din cele mai bune oferte de internet pentru utilizatori casnici. NU, nu este ceva foarte nou, deoarece firmele mai mici aveau in ofertele lor abonamente de acest calibru chiar cu 2-3 ani in urma, dar acum aceste servicii de internet al firmei RCS-RDS se adreseaza publicului larg in majoritatea oraselor mari.
NOTA: viteza de upload la ambele abonamente este de 30Mbps extern si 100Mbps metropolitan. 

Ce trebuie subliniat la conexiuni de internet de peste 100Mbps este ca ne trebuie echipamente de nivel inalt. Daca dorim sa impartasim o latime de banda de 500Mbps cu mai multe calculatoare, atunci avem nevoie de un ruter cu port WAN de 1000Mbps si porturi LAN de 100Mbps sau 1000Mbps.

Daca porturile LAN al ruterului/serverului sunt de doar 100Mbps, atuncia viteza de 1000Mbps nu va fi disponibila pe niciun calculator conectat, ci va fi impartit intre maxim 10 calculatore. In acest caz partea buna este ca nu avem nevoie de bandwidth management, deoarece viteza este oricum limitata la 100Mbps prin natura porturilor de retea, nu este necesar niciun soft sau setare speciala in ruter.

Ruterul cu porturi LAN de 1000Mbps este mai greu de configurat, deoarece banda totala se va aloca in mod dinamic intre utilizatori, deci trebuie sa setam regulile QOS foarte corect pentru a nu afecta disponibilitatea internetului pentru nicun utilizator.

DOWNLOADUL de pe internet la viteze de peste 100Mbps necesita un hard disk in plus, pe care facem doar downloaduri. In conditii normale un hard disk SATA2 7200RPM se descurca cu rate de transfer in jur de 100MB/s, deci un singur download FTP/HTTP poate fi preluat de un hard disk cclasic.

In sistem TORRENT situatia este 100% diferita, deoarece fisierele sosesc in multe bucati mici din multe portiuni diferite. Astfel utilizatorul obisnuit nu are nicio sansa sa foloseasca o latime de banda de 500/1000Mbps pentru download pe sistem TORRENT pe hard disk clasic. Pentru a putea face asa ceva, trebuie sa umblam la setarile de disk cache si ordinea de scriere al bucatilor de fisier in softul de torenti (utorrent, bittorrent...etc.).

Solutia ideala pentru downloadul torentilor este sa instalam un hard disk de tip nou SSD, care are viteza de scriere non-secventiala in jur de 100MB/s. Aceasta insusire trebuie cercetata pe net inainte de achizitie, deoarece intre SSD-urile ieftine dar si intre cele scumpe sunt modele nepotrivite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca