Exprima-ti parerea si primesti bani direct pe card! apasa aici!
TE ROG NU FOLOSI ADBLOCK, TIPLI, HONEY...etc... de ce?

Calculatorul potrivit pentru bugetul de ... 10 pachete de tigari

Timpul trece si tehnologia devine mai ieftina, chiar daca este perfect capabila sa execute orice task "de contabilitate", adica munca la birou in browser web si Windows 10/11.


Acest calculator are tehnologie destul de veche, DAR daca nu ai nevoie de mai mult, de ce sa-ti aloci un buget de 5X mai mare pentru echipamente IT?


Procesorul Core i3-2100 a fost lansat in 2013. Are 2 nuclee divizate in cate 2 thread-uri, deci chiar daca este putin cam lenes, poate functiona stabil, fara intreruperi sau intarzieri enervante in multi-tasking (cand folosesti mai multe programe simultan).

Cu memorie de 8GB DDR3 poti rula programe si jocuri de baza, chiar si un Photoshop ocazional, pentru proiecte mici. Daca ai posibilitatea este recomandat sa faci upgrade la cel putin 16GB, pentru a putea rula marea majoritate al programelor de azi.

Hard diskul de 500GB este ... OK ... sa zicem. In mod normal la munca de birou nu iti trebuie mai mult, DAR pentru o fluiditate mai buna, adica sa nu astepti sa incarce/salveze ceva, este recomandat sa cumperi un SSD de cel putin 240GB, care azi costa in jur de 80Lei nou, cu garantie de 3 ani.

Sursa nu este foarte puternica, probabil doar de 200W, dar de obicei este certificata 80Plus, adica este destul de eficienta.


Carcasele HP de obicei au 2-4 porturi USB in fata, cat si mufe audio de calitate, ceea ce poti gasi la carcase mai scumpe decat acest calculator complet. Chiar daca USB-urile sunt de versiune veche, doar 2.0, ofera viteze de pana la 60MB/s teoretic, dar majoritatea stickurilor USB pot doar ~30MB/s, deci s-ar putea sa fie viteza suficienta pentru inca 10 ani. Daca trebuie sa transferi fisiere mari, atunci poti folosi internetul (placa de retea 1Gbps) sau un SSD prin conexiune (e)SATA... pana la 250MB/s la sistemele mai vechi, 500MB/s la sistemele mai noi.


DVD-writerul este un bonus la acest pret. Gasesti discuri 4.7GB la 1Leu, Dual Layer 8.4GB la 4 lei si daca nu-l rupi si nu-l lasi in mediu umed, atunci iti poate pastra datele cel putin 30 de ani. Timp ce cardurile de memorie, stickurile, hard diskurile si SSD-urile pot suferi de "bit rot" dupa numai 5 ani. In experienta mea un bit rot obisnuit iti poate distruge cam 2% din poze (daca ai cateva mii de poze de 5MB). Mi s-a intamplat de cateva ori deja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu sunt de acord, fiindca