Dupa citirea comentariilor de pe net, inclusiv PCGarage.ro, am aflat despre problemele noului fimware si despre probleme de supraincalzire. Cred ca aceste doua lucruri sunt legate, deoarece cu vechiul firmware se puteau accesa foarte multe setari destul de interesante, cum ar fi bandwidth management, firewall, DMZ ...etc., adica functii avansate, care necesita putere de procesare suplimentara si genereaza multa caldura.
Asadar am decis sa fac ambele operatii, sa rezolv problemele inainte de a incepe sa folosesc routerul. Am descarcat firmware-ul ver. 5 pentru India, indicat in comentariul utilizatorului de pe PCGarage.ro. Am incarcat-o in router, i-am dat reboot, foarte rapid si fara probleme.
Dupa ce m-am asigurat ca routerul merge stabil cu noul firmware, l-am deschis din nou si i-am lipit pe procesor un radiator de chipset (cules de pe o placa de baza veche, AMD Socket A). Pe procesor am pus doar pasta termica (ceva ieftineala de la Intend.ro, 20g m-a costat cam 13Lei in 2012) marcat cu albastru, iar pe memorie si pe componentele din spate am pus prenadez, marcat cu rosu, pentru a fixa radiatorul in loc.
Am asamblat routerul si l-am configurat sa fie routerul principal, in loc de UPC CONNECT BOX, care face figuri destul de frecvent. Am setat routerul UPC CONNECT BOX sa se comporte doar ca modem, minimizand astfel intarzierea creata de adaugirea a inca unui echipament de retea, prin care trec packetele de internet.
Astfel am scapat si de serviciul parazit Wi-free, care nu poate fi dezactivat altfel - indiferent daca ai fost de acord sa fie activat sau nu.
Pana acum am folosit routerul doar 2 saptamani. In teste reuseste ~93Mbps prin cablu si maxim 80Mbps prin Wi-fi ... peste 2 pereti de 30cm caramida solida trec doar cam 30Mbps DOWN si 25Mbps UP. Este pornit tot timpul, dar il folosim doar cam 18 ore pe zi, deci mai trebuie sa treaca un timp, pentru a avea o imagine mai clara despre acest produs super-ieftin. Voi reveni cu un update daca pateste ceva, pana atunci pot doar sa-l recomand, daca-l gasesti la promotie ... dupa parerea mea sub 50Lei ar fi pretul corect, daca luam in calcul deficientele firmware-ului (cu care vine) si posibilele probleme de supraincalzire.
Poti verifica pretul in magazinele on-line din Romania, dand click pe urmatoarele linkuri de afiliare, care te duc direct la paginile routerului Tenda F300: eMAG.ro, cel.ro, evoMAG.ro, flanco.ro, PCGarage.ro
... si daca cumperi ceva dupa click, primesc si eu cateva procente din valoarea comenzii ;) Mersi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
nu sunt de acord, fiindca