Link magazin1: Asus X55VD-SX171D
Link magazin2: Asus X55VD-SX171D
Laptopul ASUS X55VD-SX171D este unul foarte elegant, mai ales capacul, ecranul de 15.6” 1366 x 768 și tastatura. Partea de jos al laptopului însă nu este foarte atractivă, deoarece este destul de groasă, și are un aspect de plastic ieftin. Tastatura este una foarte simplă, fără separator de butoane, dar are tot ce trebuie, inclusiv numpad.
Touchpad-ul nu are butoane mecanice, deci trebuie să te obișnuiești cu manevrele touch si multi-touch. Ce ar putea deranja utilizatorul, este butonul de pornire/oprire, adus foarte aproape de tasta ESC. LED-urile indicatoare sunt în față și se văd foarte bine cu ecranul ridicat și închis.
Majoritatea porturilor este plasată foarte practic, în afară de porturile USB 2.0 și 3.0. Aceste două porturi sunt prea aproape, deci doar cabluri și stickuri foarte subțiri pot fi conectați simultan. Același problemă poate să apară și la porturile VGA și HDMI.
Componentele hardware care definesc performanța și eficiența laptopului sunt foarte bine alese. Un procesor Intel Pentium 2020M 2.4GHz Ivy Bridge Dual Core este completat cu placa video Nvidia Geforce 610M 1GB. Procesorul atinge scorul de 2367 puncte Passmark iar placa video este mai rapida decât soluția integrată, adică atinge un scor de 4604 puncte 3DMark06. Aceste două componente recomandă laptopul pentru aplicații office, multimedia, navigare pe net, dar si pentru jocuri DirectX 11 cu setări de calitatea imaginii reduse.
Laptopul Laptop Asus X55VD-SX171D vine cu FreeDOS preinstalat, care trebuie schimbat neapărat cu un UBUNTU gratuit, Windows 7 sau Windows 8. 4GB memorie de sistem este instalată din start și poate fi extinsă pana la 12GB. Această limită de 12GB este din cauza memoriei sudate pe placa de baza, care nu poate fi schimbată. Tot ce poate să facă utilizatorul este să instaleze un modul de 1, 2, 4 sau 8GB în singurul slot.
Hard diskul instalat de 500GB 5400RPM SATA2 este unul obișnuit pentru laptopurile ieftine. Dacă sistemul de operare are memorie suficientă la dispoziție, atuncia aplicatiile si jocurile merg bine după ce se incarcă odată. Pentru cei pretențioși est recomandat să facă upgrade pe un SSD, deoarece aceste hard diskuri avansate reduc semnificativ timpul de încărcare al programelor în orice sistem de operare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
nu sunt de acord, fiindca